Μουσειακή αγωγή

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου παρακολουθήσαμε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το χαρτί.

m.jpgΈχοντας συζητήσει στο σχολείο για τους κανόνες του μουσείου, τα διαφορετικά μουσεία που υπάρχουν όπως και τα είδη σύγχρονης τέχνης που θα ανακαλύψουμε στο συγκεκριμένο μουσείο, περιηγηθήκαμε στο μουσείο και θαυμάσαμε τα έργα με τη βοήθεια της μουσειοπαιδαγωγού κ. Γ. Κουρκουνάκη, την οποία ευχαριστούμε πολύ.

c.jpg Ο «Αδάμ και η Εύα» ήταν τα έργα τέχνης που στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος για το χαρτί μας οδήγησαν να ανακαλύψουμε το «Μπλε, κόκκινο, κίτρινο», τα «Φτερά» και ¨το Κυπαρίσσι» του Παύλου και τελικά μας προέτρεψαν να εκφραστούμε με «χαρτί»στο εργαστήρι του μουσείου αλλά και στο σχολείο όπου επιπλέον ζωγραφίσαμε ότι μας εντυπωσίασε.

e.jpg

Εμείς όμως είχαμε και μια ακόμα αποστολή. Σαν ντετέκτιβ της τέχνης έπρεπε να ανακαλύψουμε το έργο που που μας έδωσαν σε παζλ ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα. Δεν χρειαστήκαμε βοήθεια, τον εντοπίσαμε στα πρώτα λεπτά της ξενάγησης παρόλο που βρισκόταν σε άλλο όροφο του μουσείου. Και στο τέλος τον παρατηρήσαμε από κοντά και προσπαθήσαμε να σκεφτούμε τον τίτλο του, προσπαθήσαμε να τον αναπαραστήσουμε με το σώμα μας και να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας αλλά και να σκεφτούμε μια ιστορία, τι να έγινε πριν και μετά με τους «ματάκηδες» όπως ονομάσαμε τον «Αυτοκινητόδρομο » του Γ. Γαΐτη και να την παίξουμε . 

a1.jpg

Advertisements
This entry was posted in ΜΟΥΣΕΙΑ, ΠΥΞΙΔΟΥΛΗΣ, δραστηριότητες and tagged . Bookmark the permalink.