Ο 2Π στην τάξη μας!

 

Kι άλλη βαλίτσα στην τάξη μας! Να ‘ χει βιβλία και αυτή;  Μα δεν έχει το σήμα…..αυτή έχει γραμματόσημα και ένα χάρτη. Και τη γη!Και ένα 2 και ένα π! Ο 2Π στην τάξη μας! Τι είναι πάλι αυτός! Οι εκπλήξεις, οι απορίες, τα σχόλια δεν είχαν τελειωμό!

Ο 2Π είναι ένας Πολίτης του Κόσμου. Μέσα από τα ταξίδια του σε 5 χώρες του κόσμου μοιράζεται με τα παιδιά τις εμπειρίες και τις εικόνες που μάζεψε καθώς και τους προβληματισμούς του σχετικά με κάποια από τα παγκόσμια ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα ξεδιπλώνει τα χαρακτηριστικά του Ενεργού Πολίτη, ευαισθητοποιώντας τα παιδιά να δράσουν για έναν κόσμο πιο δίκαιο.  Ευχαριστούμε πολύ την ActionAid και  την κ. Ιππέκη Βασιλική, Υπεύθυνη του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης που μας έδωσαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε!

2p.jpg

 

ActionAid: Τα μακρινά ταξίδια του 2Π

Η εκπαιδευτική βαλίτσα «2Π», “ταξιδεύει” στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και φέρνει σε επαφή τους μαθητές με χώρες μακρινές και μαρτυρίες από τους κατοίκους τους, μέσα από εκπαιδευτικό υλικό όπως: αντικείμενα, φωτογραφίες, χάρτες κτλ.

Κινητήρια μοχλός των δραστηριοτήτων είναι μία κούκλα που αντιπροσωπεύει τον Πολίτη του Κόσμου, η οποία αναδιπλώνεται και στέκεται στην τάξη. Ο ανήσυχος αυτός ταξιδευτής έχει επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου, έχει ερευνήσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκεί και φέρνει στη σχολική τάξη τις εντυπώσεις του και τις ιστορίες των ανθρώπων που γνώρισε. 

Βασικοί στόχοι της εκπαιδευτικής βαλίτσας: η καλλιέργεια της συνείδησης του ενεργού πολίτη σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και η ευαισθητοποίηση γύρω από τα παγκόσμια ζητήματα και την αλληλεξάρτηση μεταξύ τους.

This entry was posted in ACTION AID, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ and tagged . Bookmark the permalink.