Ένας Σεφ στο σχολείο μας!

Στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου και του προγράμματος που υλοποιούμε για την διατροφή, σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας και τον Δήμο Συκεών είχαμε την ευκαιρία να καλέσουμε στο σχολείο μας έναν αληθινό Σεφ!  Αρχικά προσπαθήσαμε να τον φανταστούμε και …… τον ζωγραφίσαμε!

mageirasΜε τις ζωγραφιές μας ετοιμάσαμε ένα ενθύμιο για να του το χαρίσουμε, ακούγοντας το γνωστό τραγούδι «ο μάγειρας» που του το αφιερώνουμε.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεφ κ. Λεβή για όλα όσα μας έμαθε!

Το  σκεπτικό του ήταν να δημιουργήσουμε  τρείς ομάδες (υπό  τύπον  διαγωνισμού) οι οποίες έφτιαξαν , η κάθε μια χωριστά, τα  δικά της μακαρόνια. Θέλησε  τα παιδιά  ,να έρθουν σε επαφή με το αλεύρι, το αυγό, τα λαχανικά,τα  πρωτογενή  υλικά  γενικώς , για να αντιληφθούν ,έννοιες, αξίες, γεύσεις και να απομακρυνθούμε , όσο μπορούμε , από  τις τεχνητά έντονες  γεύσεις . Για  τον λόγο αυτό μιλήσαμε για  κάθε υλικό  και την σημασία  του, επεκτεινόμενοι  στην φρεσκότητα  και αυθεντικότητα  των υλικών. Πλύναμε  χέρια, ετοιμάσαμε  τον χώρο παρασκευής  των ζυμαρικών (αρχές), βάλαμε σκουφάκι  και ποδιά (υγιεινή),  ψευτολερωθήκαμε  λίγο στην αρχή(ψυχαγωγία)και  άρχισε η παραγωγή .
Μια ομάδα   ετοίμασε  κόκκινα  μακαρόνια ,   η δεύτερη   πράσινα και η τρίτη μαύρα. Για κάθε  παιδί  θα χρειαστήκαμε  100 γραμ. αλεύρι  δυνατό, ένα  αυγό  φρέσκο  και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Για  τα κόκκινα  μακαρόνια επιπλέον χρειαστήκαμε  τομάτες, για  τα πράσινα σπανάκι  και για τα μαύρα μελάνη σουπιάς.                                   Και όταν τα μακαρόνια βράσανε και μας τα σέρβιρε,  μας έδειξε πως να χρησιμοποιούμε το κουτάλι και το πιρούνι για να τα φάμε. Και πραγματικά ήταν πεντανόστιμα! sef                      Ευχαριστούμε πολύ εκτός από τον κ. Λεβή, την κ. Κορδά (από τον Δήμο Συκεών ), τον βοηθό του κ. Σταύρο και όλες τις μανούλες που βοήθησαν στην υλοποίηση της δράσης μας.

Advertisements
This entry was posted in ΔΙΑΤΡΟΦΗ and tagged . Bookmark the permalink.