Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016

Logo For Website 378X260px Transparent

H Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση φέτος πραγματοποιήθηκε από τις 16-23 Απριλίου και επικεντρώθηκε ξανά στην Εκπαίδευση των Παιδιών με Αναπηρία, συνεχίζοντας την εκστρατεία του 2014 και τις προσπάθειες ισότιμης πρόσβασης όλων των παιδιών σε σχολεία όπου λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και η διαφορετικότητά τους.

Η Παγκόσμια Eβδομάδα Δράσης  είναι μία εκστρατεία από μαθητές όλου του κόσμου… για τα παιδιά όλου του κόσμου!

58 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο εξακολουθούν να μην πηγαίνουν σχολείο, ενώ περισσότεροι από 700 ενήλικες είναι αναλφάβητοι.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, είναι ένα από τα βασικά εργαλεία της Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Εκπαίδευση (Global Campaign for Education), η οποία είναι μια συμμαχία που δημιουργήθηκε το 1999 από ενώσεις και συνδικάτα εκπαιδευτικών, μαθητών, πολιτών και διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με σκοπό την άσκηση πίεσης για την ουσιαστική εφαρμογή των διεθνών δεσμεύσεων σχετικών με την εκπαίδευση. Η ActionAid αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας, ενώ η ActionAid Ελλάς συντονίζει από το 2004 την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση στη χώρα μας.

Δεν μπορούσαμε λοιπόν παρά να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της ActionAid και να σχεδιάσουμε «Ένα σχολείο Ανοιχτό για Όλους!».actionaidaction

 

Advertisements
This entry was posted in ACTION AID, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ and tagged . Bookmark the permalink.