«Δημιουργούμε με όλα τα χρώματα – Παίζουμε με όλα τα παιχνίδια»

SAM_6668aΗ Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διοργανώνουν τον Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με τίτλο «Δημιουργούμε με όλα τα χρώματα – Παίζουμε με όλα τα παιχνίδια» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των Νηπιαγωγείων της χώρας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/ μαθητριών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ισότητας των φύλων μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων έργων με θέμα τη σημασία των παιχνιδιών ως προς την παραγωγή, αναπαραγωγή και εμπέδωση των έμφυλων ρόλων και ανισοτήτων. Το παιχνίδι εξάλλου αποτελεί  αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ο παιδαγωγικός του    ρόλος  είναι   αναμφίβολα      ζωτικός   παράγοντας για την ανάπτυξη των παιδιών και τον τρόπο πρόσληψης, οργάνωσης και ερμηνείας του κόσμου.

Στα πλαίσια λοιπόν του πολιτιστικού μας προγράμματος, «Παιχνίδια τώρα και παλιά που με αγάπη παίζουν τα παιδιά», ζωγραφίσαμε με όλα τα χρώματα και κολλήσαμε εικόνες παιδιών που παίζουν με όλα τα παιχνίδια,  για να συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό.xr-paix

This entry was posted in ΠΑΙΧΝΙΔΙ and tagged . Bookmark the permalink.