Πασχαλινά τσουρεκάκια ….. «Μένουμε σπίτι …. μαζί!»-Πασχαλινό παραμύθι τέχνης για νήπια (συνέχεια)

bd84598b4_opt

Στο εκπληκτικό blog: ταξίδια τέχνης για παιδιά ,η Φωτιάδου Παρασκευή παρουσιάζει ένα εξαιρετικό διαδραστικό παραμύθι  και το μεταφέρουμε στη σελίδα μας αυτούσιο, προκειμένου να το γνωρίσουν και τα δικά μας παιδιά και συνάμα να έρθουν σε επαφή με την τέχνη με δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο ….. 
ευχαριστούμε !!! 

Πασχαλινό παραμύθι τέχνης για νήπια (διαδραστικό) -β’ μέρος

Η πασχαλινή περιπέτεια ενός μικρού αβγού : 

Γνωριμία με το έργο του Jackson Pollock

easteregg11Michael Germasev

«Είμαι τόσο χαρούμενο!» αναφώνησε το μικρό αβγό καθώς πάνω στο τσόφλι του λαμπύριζαν στον ήλιο δεκάδες ζωγραφισμένες πολύχρωμες βούλες.thumbnail_IMG_20200403_114044

«Έπρεπε να βάψει κι εμάς όμως η Kusama?» είπαν κατσουφιασμένα τα  χελιδόνια που πετούσαν ψηλά στον αέρα και  τώρα ένιωθαν λιγάκι ντροπή καθώς τους κοιτούσαν περίεργα μια παρέα πελαργοί που περνούσαν  εκείνη την στιγμή από δίπλα τους.

Το παράπονο τους όμως δεν βάσταξε για πολύ , αφού μια βροχή δυνατή άρχισε να ξεπλένει τα χρώματα από πάνω τους .unnamedVincent Van Gogh

«Να βρούμε γρήγορα μια στέγη , να προφυλαχτούμε από την βροχή!» αναφώνησαν αναστατωμένα όλα μαζί και έκαναν βουτιά προς τα κάτω,  σε μια ήπειρο που την έλεγαν Αμερική.

«Ηνωμένες ..πολιτείες..Αμερικής..» διάβασε μια παλιά πινακίδα , ένα από τα χελιδόνια για να μάθει σε ποια χώρα ακριβώς είχαν προσγειωθεί.

Πόσο μακριά είναι η Ιαπωνία από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής? Ας ανακαλύψουμε στο χάρτη την διαδρομή που έκαναν οι ήρωες της ιστορίας μας!

Κρύφτηκαν λοιπόν τα χελιδόνια μαζί με το αβγό σε ένα σπίτι κοντά σ’ ένα αγρό κι από το σπίτι αυτό, μια μουσική ξεχυνόταν που τα έκαναν να θέλουν να κινηθούν  χαρούμενα στο ρυθμό.

Ας ακούσουμε την μουσική που έκανε τους ήρωες της ιστορίας μας να χορέψουν! στο σύνδεσμο: https://youtu.be/Zo-dMdC5KSs

Κι ενώ χόρευε το αβγό παρέα με  τα τέσσερα χελιδόνια  κρυμμένα  στην στέγη, το αβγό ξαφνικά σταμάτησε και κοίταξε ξαφνιασμένο στο εσωτερικό του σπιτιού.

Είδε έναν άντρα να περιφέρεται γύρω από ένα  χαρτί στο πάτωμα απλωμένο κι αν κι έδειχνε πως ήταν το χαρτί μια ζωγραφιά, εκείνος παρ’όλα αυτά δεν άγγιζε με το πινέλο του το έργο του , παρά μόνο γύρω του συνέχεια  περπατούσε

– σχεδόν φαινόταν σαν να χόρευε και αυτός με την μουσική γύρω από το χαρτί 

κι έριχνε μπογιές με φόρα πάνω στο χαρτί, δεξιά και αριστερά, πάνω και κάτω.            Δείτε τι ζωγράφιζε!αρχείο λήψης (1)

Jackson Pollock (Number One)

«Μα τι περίεργη ζωγραφική είναι αυτή ? Δεν ξέρω αν μου αρέσει..δεν ζωγραφίζει κάτι συγκεκριμένο μόνο δείχνει να διασκεδάζει πετώντας μπογιές δεξιά και αριστερά. Αν είχα ένα πινέλο στο ράμφος μου θα μπορούσα κι εγώ να το κάνω» είπε  ένα χελιδόνι διπλώνοντας τις φτερούγες του μπροστά στο στήθος του αλαζονικά.

Μα το αβγό ένιωσε μέσα του μια άλλη αλήθεια, γιατί το έργο αυτό δεν το κοίταξε με τα μάτια μα με την μικρή του την καρδιά.

«Μα κοιτάξτε καλύτερα!» είπε το αβγό στα χελιδόνια  » είναι σαν να χορογραφεί την ψυχή του στο χαρτί! «

 Ας δούμε αν το μικρό αβγό έχει δίκιο! Δείτε τον ζωγράφο : Όντως μοιάζει σαν να χορεύει ο ζωγράφος? Αγγίζει το πινέλο του στο χαρτί?  στο σύνδεσμο : https://youtu.be/X3Uj_HAAvbk

Oxi_sti_via_nai_stin_filia_3_Thesingingfish J.Pollock

«Αχ θέλω να ζωγραφίσει κι εμένα ο ζωγράφος με αυτή την τεχνική!» είπε το αβγό και τα χελιδόνια γούρλωσαν τα μάτια.

«Άντε πάλι τα ίδια !» είπαν και ακολούθησαν το  μικρό αβγό που ήδη είχε συστηθεί με τον ζωγράφο.

«Και εσάς πως σας λένε?» είπε ευγενικά το αβγό αφού ο ζωγράφος δέχτηκε να το ζωγραφίσει με τα πινέλα του.

«Jackson Pollock» είπε ο ζωγράφος κουνώντας το πινέλο του σαν μαγικό ραβδί.

Πώς φαντάζεστε πως ο Pollock ζωγράφισε το μικρό αβγό?

Βάλτε την μουσική που άκουγε ο ζωγράφος, σχεδιάστε ένα αβγό και προσπαθήστε να ζωγραφίσετε το αβγό σας όπως θα το έκανε ο Pollock.

Να θυμάστε! Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε να πετάτε μπογιές στο χαρτί παρά αφήστε ελεύθερο  το χέρι σας να ταξιδέψει πάνω στο χαρτί σαν να χορεύει! Δεν χρειάζεται να ζωγραφίσουμε κάτι συγκεκριμένο!

 

This entry was posted in ETWINNING, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ...ΜΑΖΙ!!!, ΠΑΣΧΑ and tagged . Bookmark the permalink.