Επαναλειτουργία 6ου Νηπιαγωγείου

αρχείο λήψης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας  έστειλε τις παρακάτω οδηγίες για να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των νηπιαγωγείων, οι γονείς και μέσω αυτών και τα παιδιά σχετικά με την λοίμωξη Covid-19 και τα μέτρα πρόληψης διασποράς του ιού στο σύνδεσμο http://dipe-v-thess.thess.sch.gr/images/docs2020/EgkEpanaleitourgiaSMEAE_OdigiesEODY_28_05_2020.pdf
Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή  ώστε όλοι να παραμείνουμε ασφαλείς.

Στα νηπιαγωγεία μας, 3ο, 6ο και 14ο που συστεγάζονται και συναυλίζονται, κατόπιν των  οδηγιών από το Υπουργείο για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λάβαμε τα παρακάτω μέτρα:

Κάθε τμήμα Νηπιαγωγείου χωρίστηκε σε δύο (2) υποτμήματα, κατά τα οριζόμενα στην υπ’αριθμ.51888/ΓΔ4/06-05-2020 ΚΥΑ. Η κάθε νηπιαγωγός έχει αναλάβει να μοιράσει και να εξηγήσει στο τμήμα της ποιες μέρες της εβδομάδας θα έρχονται στο σχολείο.

Η Προσέλευση και Αποχώρηση από το Νηπιαγωγείο

 • Το ωράριο που θα τηρηθεί θα είναι του βασικού υποχρεωτικού πρωινού με προσέλευση στις 8:15’ π. μ. και αποχώρηση στη 1:00 το μεσημέρι.
 • Οι γονείς θα παραδίδουν και θα παίρνουν τα παιδιά στην αυλόπορτα του σχολείου στη νηπιαγωγό. Κάθε τμήμα θα συγκεντρώνεται σε ένα διαφορετικό κιόσκι και μόλις συγκεντρωθούν όλα τα παιδιά οι νηπιαγωγοί θα συνοδεύουν τα παιδιά στις τάξεις τους. Το 6ο στο κιόσκι δεξιά μπαίνοντας από την αυλόπορτα του σχολείου, το 3ο στο 1ο κιόσκι αριστερά και το 14ο στο δεύτερο κιόσκι αριστερά. Το ίδιο θα γίνεται και κατά την αποχώρηση. Τα παιδιά θα παραλαμβάνετε από το ίδιο κιόσκι.

Παρακαλούμε να τηρηθεί αυστηρά το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης ώστε να μη συγχρωτίζονται τα παιδιά στην είσοδο του σχολείου.

Προβλεπόμενα μέτρα που λάβαμε για την προστασία και την αποσυμφόρηση στους χώρους του σχολείου

 • Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη διαρρύθμιση της αίθουσας του Νηπιαγωγείου, στις γωνιές, στους χώρους παιχνιδιού, στις τουαλέτες χωριστές για κάθε τμήμα
 • Στα τραπέζια εργασίας, καθώς και την ώρα του προγεύματος και κατά τη διάρκεια της εργασίας κάθονται ένα σε κάθε τραπέζι εργασίας και με όσον το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους.
 • Αντίστοιχη διαρρύθμιση των καθισμάτων έχει γίνει και στο χώρο της ολομέλειας, «παρεούλα» με (2) μαθητές/τριες ανά παγκάκι.
 • Τα παιχνίδια και γενικότερα το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό κάθε τμήματος περιορίστηκε κατά το ήμισυ. Το υλικό αυτό θα αποσύρεται μετά τη λήξη του προγράμματος, θα καθαρίζεται, θα απολυμαίνεται και θα επανατοποθετείται προς χρήση από τους μαθητές/τριες.
 • Στο διάλειμμα κάθε τμήμα θα αυλίζεται ξεχωριστά και σε διαφορετική ώρα από τα διαλειμματα του δημοτικού σχολείου.
 • Φυσικός αερισμός των αιθουσών ιδίως στο διάλειμμα.
 • Αποφυγή συγχρωτισμού και την τήρηση των οδηγιών καλής υγιεινής χεριών.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΞΤΕ  ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

 • Τα παιδιά έρχονται στο σχολείο το πρωί αφού θερμομετρηθούν και όταν είναι απόλυτα καλά. Εάν παρουσιάσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα μένουν σπίτι και ενημερώνουν το σχολείο.
 • Οι γονείς που δε θα στείλετε τα παιδιά επειδή ανήκετε σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή συγκατοικείτε με άτομο που νοσεί ή ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου πρέπει να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση που σας επισυνάπτουμε.
 • Είναι απαραίτητο να ενημερώσετε και εσείς από πλευράς σας για τα μέτρα προστασίας των παιδιών σας και να υπενθυμίζετε τους κανόνες υγιεινής που θα τηρούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ:

Στη τσάντα τους θα έχουν

 • Το δεκατιανό και το νερό τους όπως πάντα.
 • Μαντηλάκια δεν είναι απαραίτητα πια γιατί έχουν χορηγηθεί αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.
 • Μία μάσκα για ώρα ανάγκης σε ένα σακουλάκι ή διαφάνεια κλειστή (δε θα τη φοράνε τα παιδιά, παρά μόνο αν εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα στη διάρκεια του ωραρίου).
 • Ένα κουτί χοντρούς μαρκαδόρους και μία χοντρή κόλλα στικ.

Παρακαλούμε προς την τήρηση των οδηγιών, σας ευχόμαστε καλή επάνοδο και ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία σας για να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που είμαστε όλοι υποχρεωμένοι, για την επαναλειτουργία των σχολείων.101074831_3240842455966926_6699509418179952640_o

 

This entry was posted in Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ and tagged . Bookmark the permalink.