Παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας

Μια μέρα γεννηθήκαμε παιδάκια, μια μέρα θα γενούμε γεροντάκια!DSC07399
Ξεκινώντας την προετοιμασία για την ημέρα που είναι αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία μιλήσαμε για το γνωστό αίνιγμα της σφίγγας και βάλαμε στη σειρά τις εικόνες της ζωής του ανθρώπου. DSC07400

Τα παιδιά πρότειναν να καλέσουμε όπως και πέρσι μια γιαγιά ή έναν παππού να μας διαβάσει ένα παραμύθι. Σκεφτήκαμε τις ερωτήσεις που θα θέλαμε να κάνουμε και με ενθουσιασμό ετοιμάσαμε ένα λεύκωμα με ζωγραφιές μας για να χαρίσουμε.

DSC07403Ευχαριστούμε πολύ την γιαγιά Δέσποινα (του Παναγιώτη) που δέχτηκε την πρόσκληση μας και πρόθυμα απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας και μας μίλησε για το σχολείο μας, καθώς ήταν νηπιαγωγός σε αυτό, μας διάβασε παραμύθι, τραγουδήσαμε μαζί, μας κέρασε γλυκάκια και μας έβαλε όλους στην αγκαλιά της όπως κάνουν οι γιαγιάδες!

DSC07407DSC07413

Ετοιμάσαμε όμως και μια κάρτα ο καθένας για το δικό του παππού και γιαγιά, την οποία ζωγραφίσαμε και γράψαμε γιατί τους αγαπάμε, μαζί με ένα ποιηματάκι αφιερωμένο.

DSC07420DSC07422DSC07421

Αφού παίξαμε το ανάλογο θεατρικό παιχνίδι ζωγράφισε ο καθένας σε….κορνίζα τον εαυτό του μαζί με τη γιαγιά και τον παππού του, μια που δεν είχαν φέρει όλοι φωτογραφίες για να τους γνωρίσουμε.
DSC07452

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΠΠΟΥ!   ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΓΙΑ!

 

 

This entry was posted in ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, δραστηριότητες and tagged . Bookmark the permalink.