25η Μαρτίου-διπλή γιορτή

Όλη την εβδομάδα την αφιερώσαμε στη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου. Παρατηρώντας εικόνες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου συζητήσαμε για το «καλό νέο» της γέννησης του Χριστού, αναπαραστήσαμε τη σκηνή και ετοιμάσαμε μια «εικόνα» για το δωμάτιο μας.

25e.jpg

Αφού παρατηρήσαμε ελληνικές παραδοσιακές στολές και φορέσαμε κάποιες από αυτές, φτιάξαμε τσολιαδάκια και ελληνοπούλες χρησιμοποιώντας για βάση ένα πλαστικό μπουκάλι στο οποίο κολλήσαμε κεφάλι και χέρια από εφημερίδα. Δουλειά αρκετή -βάψιμο του κεφαλιού, ζωγραφική των χαρακτηριστικών του προσώπου, κόλλημα μαλλιών, «ντύσιμο» με γκοφρέ και φυσικά στόλισμα της ποδιάς της ελληνοπούλας-, το αποτέλεσμα όμως καταπληκτικό!

25.jpgΤραγουδώντας το «έχε γεια καημένε κόσμε» τα κορίτσια αναπαραστήσαν τις γενναίες σουλιώτισσες και όλοι ζωγράφισαν το χορό του Ζαλόγγου.

25s.jpg

Ετοιμάσαμε το σκηνικό για τη γιορτή μας, με τους δαφνοστολισμένους ήρωες που χρωματίσαμε και τις ελληνικές σημαίες, δίπλα στο χάρτη της Ελλάδας μας, με τη βοήθεια του οποίου μάθαμε που πολέμησαν οι αγωνιστές του ’21, τις εικόνες της ελληνικής παράδοσης αλλά και το κύριο σύνθημα της επανάστασης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η΄ΘΑΝΑΤΟΣ!

25sk.jpg

Η γιορτή μας όμως θα κλείσει με ένα μήνυμα ειρήνης «Αν όλα τα παιδιά της γης…..»

25g.jpg

This entry was posted in 25η ΜΑΡΤΙΟΥ, δραστηριότητες and tagged . Bookmark the permalink.